فقر تغذيه و نداشتن رژيم غذايي مطلوب، دو عامل مهم در ابتلا به بيماري پوكي استخوان در افراد، محسوب مي شود.
دكتر داود جعفري، مدير گروه ارتوپدي دانشگاه علوم پزشكي ايران با بيان اين مطلب اظهار داشت : پوكي استخوان يا "استئوپروز"، در اثر تخريب بافت استخواني در افراد، به وجود ميآيد و توده استخوان كاهش يافته و منجر به شكستگي آن منجر ميشود.
بر خلاف تصور مردم، استخوان در اين بيماري، نرم نشده بلكه دچار حالت شكنندگي شده و به دليل اينكه متابوليسم استخوان به درستي انجام نمي شود، استخوان استحكامش را از دست ميدهد.
به گفته وي، اين مساله باعث شده تا استخوان با وارد شدن يك ضربه به آساني بشكند و تخريب شود.
اين متخصص جراحي استخوان و مفاصل با بيان اينكه بيماري پوكي استخوان در زنان شايعتر است، يادآور شد: آغاز سن ابتلا به اين بيماري در زنان بعد از يائسگي است و تغيير هورمونها در اين حالت نيز تاثير گذار است.
وي با بيان اينكه اين بيماري داراي راههاي درمان و پيشگيري است، خاطرنشان كرد: استفاده از تغذيه مناسب و قرار گرفتن در نور آفتاب مي تواند مانع از بروز اين بيماري در افراد شود. فقر تغذيه حتي در نسل جوان نيز مسير ابتلا به پوكي استخوان را هموارتر خواهد كرد.
اين متخصص ارتوپد در خاتمه تاكيد كرد: بهرهمندي از تغذيه خوب تنها منحصر به مصرف مواد لبني نيست و بايد از تمامي مواد داراي كلسيم و ويتامينهاي مختلف براي تقويت استخوانها، استفاده كرد.
ايسنا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر